17 oktober Webinar juridisch instrumentarium leefbaarheid en wonen

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Op donderdag 17 oktober organiseert programma Regio’s aan de grens van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een webinar voor gemeenten en provincies aan de randen van Nederland. Er zal worden gesproken over de juridische mogelijkheden om opgaven rondom leefbaarheid en wonen aan te pakken.

Inhoud webinar

Tijdens deze webinar wordt toelichting gegeven bij de handvatten die gemeenten tot hun beschikking hebben voor de aanpak van leefbaarheidsopgaven. Voorbeelden hiervan zijn o.a. de bijzondere handhavingsbevoegdheden aangaande leefbaarheid in de Woningwet, de Omgevingswet (Besluit bouwwerken leefomgeving en omgevingsplannen) en de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp), die ook ingezet kan worden bij cumulatie van problematiek in regio’s, waaronder regio’s aan de randen van het land.
 

Aanmelden

Werk je bij een provincie of gemeente aan de rand van Nederland en ben je bezig met vraagstukken rondom leefbaarheid en wonen? Dan is deze webinar voor jou. Aanmelden kan via Postbus.Regiosaandegrens@minbzk.nl, of vraag om meer informatie.